Windenergie
MHI Vestas lanceert 10 megawatt-windturbine

MHI Vestas lanceert 10 megawatt-windturbine

29 oktober 2018

MHI Vestas verlegt opnieuw de grenzen met de aankondiging van de eerste commercieel verkrijgbare dubbelcijferige windturbine van de internationale windindustrie: de V164-10.0 megawatt.

Daarmee bereikt de offshorewindindustrie een belangrijke mijlpaal. De turbine van 10 megawatt is nu te koop, maar zal wel pas vanaf 2021 voor commerciƫle installaties uitgeleverd worden.

Met meer dan 100 V164-turbines die al in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn geĆÆnstalleerd, heeft MHI Vestas technologische innovaties en incrementele innovaties kunnen benutten om de grenzen van zijn flexibele platform van 8 megawatt nu tot 10 megawatt te verleggen.

De V164-10.0 megawatt turbine bevat een sterkere versnellingsbak, enkele kleine mechanische upgrades en een kleine ontwerpwijziging om de luchtstroom te verbeteren en de koeling in de omvormer te verhogen. De upgrades zorgen ervoor dat MHI Vestas het V164-10.0 megawatt op vol vermogen kan draaien, op een locatie met windsnelheden van 10 meter per seconde en dat gedurende 25 jaar.

Bron: Windenergie Courant

Alle platformen van ODE