Windenergie
Servië opende zijn grootste nationale windturbinepark

Servië opende zijn grootste nationale windturbinepark

27 september 2019

Het grootste nationale windpark werd in Servië ingehuldigd, een project ter waarde van 189 miljoen euro. Het park ligt in de buurt van het dorp Kovacica, in het noorden van het Balkanland, en heeft een capaciteit van 104 MW, wat overeenkomt met de jaarlijkse elektriciteitsvraag van 60.000 gezinnen. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) heeft de bouw van het windpark ondersteund met een lening van 49 miljoen euro. De financierders van het project zijn de Bers, Erste Group en Erste Bank Servië. De investeerder is het Israëlische bedrijf Enlight Renewable Energies.

Investeringen in hernieuwbare energie zijn "bijzonder belangrijk voor de westelijke Balkan, een regio die sterk afhankelijk is van steenkool voor de elektriciteitsproductie", aldus Zsuzsanna Hargitai, regionaal directeur van Bers voor de westelijke Balkan.

Volgens de Bank zal het project bijdragen aan de doelstelling van Servië - een land waar het grootste deel van de energie nog steeds wordt geproduceerd door kolengestookte elektriciteitscentrales - om het aandeel van hernieuwbare energie tegen 2020 te verhogen tot 27%.

Bron: http://www.ansa.it

Alle platformen van ODE